Evenimente 2023-2024

https://youtu.be/uKntGoeuXd0?si=wGvcYawqJYnWTYwB

https://youtu.be/WNzUflcxWBU?si=z9jt5YirxYhL96lR

Evenimente 2022-2023

Dragi copii, stimați părinți!
Inimile noastre bat la unison, chiar și în vacanță ...
De aceea vă invităm la
TABĂRA DE VARĂ, organizată la ȘCOALA GIMNAZIALĂ
" POROLISSUM", în perioada 3-5 iulie, 2023.
Se vor desfăsura activități recreative, educație sanitară, educație juridică, STEM, în parteneriat cu Organizația RO SOLIDARITATE, din Paris, Franța.
Copiii dumneavoastră vor petrece trei zile deosebite și vor relaționa într-un cadru non-formal.
Vă așteptăm în număr cât de mare!
Înscrierile se realizează prin învățătorul/ dirigintele clasei.
Termen limită: 26 iunie 2023
Vă așteptăm cu tot dragul, la activități de vacanță, dragi copii!
Director,
Prof.Aurelia Pavel

 

" Cântați bucuria cântați, la Întruparea Lui, cântați bucuria, cântați, Se naște Domnul Bun!"
Corul Școlii Gimnaziale
 " Porolissum", Zalău, sub atenta îndrumare a distinsei doamne Valeria Coste - a dus Vestea Bună a Nașterii Mântuitorului,  la Instituția Primăriei Zalău.
Mulțumim pentru primire și  pentru frumoasele cadouri!
Aprecieri pentru voi, dragii noștri coriști și pentru doamna profesoară! Poza


Merituoasa noastră elevă Oana Paula Farcaș, din clasa a VIII-a a mai adăugat încă o diplomă în bogatul ei palmares: Premiul III la Concursul Upper School. Bravo, dragă Oana!Diploma

Ne-am bucurat de prezența frumoșilor preșcolari de la Grădinița Pinochio și Grădinița nr.7, în cadrul parteneriatului
" Școlarii, prietenii mei!"
V-am pregătit surprize frumoase: turul școlii noastre, cu amprentele unice ale dedicării și rezultatelor deosebite la concursuri, respectiv olimpiadele școlare. Apoi, Mister " Chimist" și experimentele lui amuzante,
" Zâna Toamnă" - lectura fabulei " Leul și șoricelul", jocurile sportive antrenante, în compania lui Arlechino, Minnie și alte personaje de poveste.
Ne-ați molipsit cu voioșia voastră și cu zâmbetele fără egal!
Vă dorim o vacanță frumoasă, dragi copii!
Pentru voi, cu dedicare ...
Echipa de elevi " Leader in Me" Poza 1 Poza 2

 

Cea mai mare lecție  de educație financiară:
 " Să vorbim despre bani și bănci" - BNR. De la Școala Gimnazială " Porolissum" Zalău au participat clasele VA, VB și VII A.
Mulțumim pentru această oportunitate!Poza 1 Poza 2

Poza 3

 

Micutii nostri elevi ai clasei a III-a, au deprins " Tainele alimentatiei sanatoase".
Multumim doamnei asistente Sorina Bejan si doamnei invatatoare Rachila Contras.
Succes in practicarea alimentatiei sanatoase!Poza 1Poza 2

 

Mulțumim doamnei prof. Diana Olănescu, " artista noastrå", cea care ne încântå privirile și ne bucurå sufletele prin lucrările de artă realizare de către elevii noștri, sub atenta ei coordonare! Poza 1

 

 

"Educația hrăneşte încrederea, încrederea hrănește speranţa, speranţa hrănește pacea!" (Confucius)

La fel și elevii noștri ne hrănesc sufletele cu bucuria lor de a descoperi lucruri noi, de a fi creativi, implicați și empatici!
Azi, 04.10.2022, ne au surprins plăcut prin frumoasele proiecte pe care le au prezentat pentru a marca" Ziua Educatiei".
Felicitări
, dragii noştri elevi! Poza 1, Poza 2

 

Azi, 29.09.2022, elevii Şcolii Gimnaziale ,,Porolissum” Zalău, au participat la activitatea "Siguranța pe internet", activitate desfășurată în colaborare cu Logiscool Zalău.
Mulțumim doamnei Adina Mindear pentru prezentarea metodelor de siguranță pe internet.
Felicitări
celor implicați! Poza 1 Poza 2

 

Azi, 26 septembrie 2022, la Scoala Gimnaziala ,,Porolissum'' Zalău am sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor. Cu aceasta ocazie elevii noștri au desfășurat activități care promovează beneficiile învățării limbilor străine, convinși fiind că diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale.

Poza 1 Poza 2

 

Ziua Europeană a Sportului Școlar și-a pus amprenta la Școala Gimnazială "Porolissum" și la Școala Gimnazială "George Coșbuc" cu multiple activități sportive care au crescut numărul elevilor doritori de a practica sportul, elevi cărora le place să socializeze și mai mult își asumă responsabilitatea acestui eveniment. Copiii s-au bucurat de activități sportive precum: SRugby , Cros, Badminton, Fotbal, Volei și un traseu cu bicicleta.
Promovăm sportul, mișcarea, responsabilitatea și un stil de viață sănătos!
#BEACTIVE #PROSPORT
Prof. Educație fizică,
Mariana Pușcaș Poza 1 Poza 2

 

 

Astăzi, 5 septembrie 2022 în atmosferă de sărbătoare am primit dragii noștri elevi, mici și mari, cu emoții și bucurii, la Școala Gimnazială " Porolissum", Zalău.

Suntem mândri să promovăm aprecierea și excelența în școala noastră!
Dragi elevi, vă dorim să dați tot ce este mai bun în voi, sub călăuzirea dascălilor voștri dedicați și entuziaști!
Să trăiți frumos fiecare zi din viață!
Dragi părinți, ne dorim să vă avem aproape în această delicată muncă de " șlefuire a diamantelor " ce ni le-ați încredințat - copiii dumneavoastră.
Mult succes tuturor și un an școlar al împlinirilor!
Cu prețuire,
Director,
Prof.Aurelia Pavel
Director-adjunct,
Prof.Ardelean Adela

Poza1 Poza2

Evenimente 2021-2022

Dragi absolvenți ai claselor a VIII-a, promoția 2018-2022
Sunteți unici prin ceea ce dăruiți; nu pierdeți nimic dacă trăiți cu generozitate, cu noblețe, hrănind în inima voastră dreptatea, sinceritatea, onestitatea, bunăvoința și mai ales credința în Dumnezeu.
” Dați lumii tot ce aveți mai bun și s-ar putea să nu fie destul! Continuați  să dai ce aveți mai bun!!!”

SĂ ARDEȚI PRECUM LUMÂNAREA! 
În urma voastră rămâne STRĂLUCIREA !

 Mult succes la toate examenele vieții  și felicitări!

 Director,

Prof. Pavel Aurelia

Director-adjunct,

Prof. Ardelean Adela Poza1 Poza 2 Poza 3

1 IUNIE- ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI
    Ziua Internațională a copilului este un prilej de bucurie pentru toți copiii. Cu această ocazie, vineri, 31.05.2022, la Școala Gimnazială “George Coșbuc”, structură a Școlii Gimnaziale ‘Porolissum’’, clasele primare coordonate de domnul învățător Blaga Petre, au desfășurat un concurs de biciclete, ocazie bună pentru a petrece timp împreună, pentru a promova jocul și voia bună.
 La mulți ani, dragi copii !
                                                                                   

 Director adjunct,

Prof. Ardelean Adela Poza 1 Poza 2 Poza 3

Elevii Școlii Gimnaziale ”POROLISSUM” Zalău s-au bucurat de o zi frumoasă prin mișcare și voie bună pe ritm de muzică. Azi, 31 mai 2022, s-a desfășurat Ediția a-IV-a a proiectului ”Promovăm valorile olimpismului prin educație și mișcare” în parteneriat cu Academia Olimpică Română, filiala Zalău-director Alina Cozac, secretar Banto Eszter, cărora le mulțumesc pentru prezență, implicare activă și devotamentul cu care încurajează practicarea exercițiilor fizice în rândul elevilor. Mulțumiri speciale d-nei director Aurelia Pavel care nu obosește în promovarea unității, susținerea cadrelor didactice în desfășurarea activităților, implicare în nenumărate proiecte și nu în ultimul rând colegilor implicați George Botiș, Anca Culciar, Monica Șandor, Monica Negrean, dragele mele eleve Camelia Feier, Maria Csiki și tuturor copiilor fără de care nu se putea desfășura această activitate. Elevii au primit drept recompensă tricouri, medalii, ochelari de soare sub forma celor 5 cercuri olimpice și cărți cu Spirit Olimpic. Mulțumim AOR! Mulțumesc, oameni minunați!
Cu deosebită considerație,
Prof. de educație fizică,
Mariana Pușcaș Poza 1 Poza 2 Poza 3

 

Mulțumiri doamnei LUMINIȚA ANGHEL, mama Mariei Anghel din clasa a II-a, pentru donația de cărți cu care vom premia micuții calificați la etapa națională a Concursulului de competență și performanță în educație - Comper! Apreciem gestul dumneavoastră! Poza1

 

Azi, 13 mai 2022, la Școala Gimnaziala ,,Porolissum'' Zalău am sărbătorit Ziua Încrederii. Școala noastră face parte din Școala Încrederii, care este un proces de transformare unic, dezvoltat și implementat de Wellbeing Institute și Mind Education in parteneriat cu Transylvania College din Cluj Napoca, bazat pe ,,cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace'' ,cartea lui Stephen Covey . Aceste deprinderi sunt : fii proactiv, incepe cu gândul la final, pune prioritățile pe primul loc, gândește câștig - câștig , caută mai întâi să înțelegi, apoi sa te faci înțeles , acționează in sinergie, ascute fierăstrăul. Acest model Leader in me integrează 5 paradigme de baza : oricine poate fi un lider, fiecare om are un element de geniu, schimbarea incepe cu mine, pedagogii susțin elevii să își conducă propriul proces de învățare, dezvoltam întreaga persoana. Noi considerăm că starea de bine emoțională a elevilor noștri este la fel de importanta ca succesul academic. Avem copii valoroși, responsabili, dornici sa se implice în activități, care au inițiativă și intenția de a se dezvolta. Acești copii au fost în prim plan, fiind principalii actori și organizatori în povestea de azi, dovedindu-ne astfel că sunt adevărați lideri. Le mulțumim pentru bucuria și energia pe care ni le-au transmis prin programul artistic deosebit ales și organizat de ei!Poza1Poza2Poza3

Anul școlar 2021-2022

Mulţumim sponsorilor noştri din Herning, Danemarca prin bunăvoinţa cărora am primit 35 de biciclete pentru elevii şcolii noastre. Astfel, elevii noştri işi vor petrece pauzele într-un mod plăcut şi benefic.
Mulţumiri doamnei director prof. Pavel Aurelia, cea care a făcut posibilă această conexiune peste graniţele ţării, spre bucuria elevilor nostri!
Director-adjunct,
Prof.Ardelean Adela - POZA1 POZA2

 

Elevii clasei a VII-a au prezentat astăzi, 10 mai 2022 machetele
Şcolii " Porolissum" proiectate în viitor. Au fost machete elaborate, îndrăzneţe, fiecare cu o semnificaţie aparte, purtând amprenta originalităţii voastre!
Mulţumesc, dragii mei!
Apreciez eforturile voastre!
Director,
Prof.Aurelia Pavel

 

Azi, 9 mai, cadrele didactice împreună cu elevii de la Școala Gimnazială ,,George Coșbuc" Zalău au marcat ,,Ziua Europei". Este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. ,,Ziua Europei" este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândurile europenilor. Acest eveniment este considerat un moment fundamental pe bătrânul continent. ,,La mulți ani, Uniunea Europeană". Prof. Marinel Ciorba

"Ora de sănătate" a ajuns la Şcoala Gimnazială " George Coşbuc" Zalău.
Doamna profesoară Biriş Bianca a prezentat elevilor de gimnaziu un material interesant şi instructiv.
Mulţumim!

 

Anunț Óncepere proiect "Prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2" la Școala Gimnazială "Porolissum" Zalău

Din activitățile noastre de suflet!

Ziua lecturii

Din nou mare MARE BUCURIE la Scoala Gimnaziala " Porolissum" Zalau, pentru elevii ciclului primar, implicati in Programul " SCOALA DUPA SCOALA" . Multumim TenarisSilcotub pentru generoasele cadouri, ce ne provoaca sa investigam, sa descoperim, intr-un cuvant sa devenim ... arhitectii generatiei Z. Multumiri doamnei Natalia Ielciu si intregii echipe pe care o coordoneaza, pentru daruirea, profesionalismul si dedicarea lor! Suntem cu adevarat privilegiati! MULTUMIRI sincere din suflet de copil!

Director, Prof.Aurelia Pavel

 

Colindăm, colindăm!

Bucuria colindelor ne-a sensibilizat astazi, 22 decembrie, la Scoala Gimnaziala " George Cosbuc", Zalau!
Multumim in mod special domnului profesor Liviu Macelar, care a adus cadouri deosebite tuturor elevilor scolii noastre, prin organizatia " Dar din dragoste" , Botosani.
Multumim colindatorilor care ne-au adus Vestea Buna a Nasterii Domnului Iisus - grupul de tineri coordonati de dl.Gaga Dorin.
Multumiri corurilor noastre, conduse de doamna profesoara Ianchis Ludovica si domnul invatator Blaga Petre. Multumim dragi copii pentru inocenta voastra ... multumim si micilor colindatori din clasele pregatitoare - a II-a, precum si doamnelor invatatoare Pop Paula si Cimpan Adina.
Sa aveti Sarbatori pline de pace si binecuvantari!
Director,
Prof.Aurelia Pavel

Sărbatoarea Mulțumirii

Proiect de suflet la Scoala Gimnazială ”George Coșbuc” din Zalău. 120 de copii, majoritatea proveniți din familii defavorizate, au primit cadouri de ”Sărbătoarea Mulțumirii”

TRAFFIC SNAKE GAME NETWORK - REZULTATE


Obiectivele proiectului TSGN au vizat creșterea procentului deplasărilor sustenabile ale
elevilor cu minimum 15% în perioada campaniei, și generarea unor efecte pe termen lung
în comportamentul elevilor, respectiv cel puțin 7% mai multe deplasări sustenabile față de
nivelul de referință, după finalizarea campaniei.
Aceste obiective ambițioase au fost atinse! „OSCAR, ȘARPELE HOINAR” demonstrează
că  măsuri ușoare pot promova transportul sustenabil.


Coordonator proiect,
Prof. Ardelean Adela

La mulți ani Romania!

Împreună cu elevii de la Școala Gimnazială " George Coșbuc" am sărbătorit 1 Decembrie - ziua națională a României. Hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română , sărbătoarea să unească toată suflarea românească !!! La mulți ani Romania!

 

Început de an școlar, 2021-2022


Am sărbătorit astăzi, 13 septembrie începerea unui nou an şcolar, împreună cu dragii noştri elevi, părinţii acestora şi invitaţii de onoare.
Dragi elevi, să fiţi receptivi în acest an şcolar şi vă dorim împliniri frumoase! Părinţilor le dorim multă înţelepciune şi dăruire, alături de colectivul de cadre didactice de prestigiu, din şcoala noastră.
Colegilor noştri dascăli le dorim răbdare, entuziasm şi putere de muncă!
,,Noi suntem schimbarea pe care o căutăm!”
Director,
Prof. Pavel Aurelia

 

 

LINKURI 2021-2022

1.www.scoalaporolissum.ro
2.http://www.isjsalaj.ro/invatamant_primar/index.php?opcio=metodologie

3.http://www.isjsalaj.ro/invatamant_primar/index.php?opcio=informatii_parinti

4.http://www.isjsalaj.ro/invatamant_primar/index.php?opcio=telverde
5.http://www.isjsalaj.ro/
6.https://europa.eu/youth/RO/participation/structured-dialogue.ro
7. www.eurodesk.ro
8.http://www.ztv.ro/video/vezifilm/11987/social/ziua-mondiala-a-educatiei-la-scoala-gimnaziala-porolissum.html
9.http://www.ztv.ro/video/vezifilm/12168/sport/campania-salvati-copiii-prin-sport-scoala-gimnaziala-porolissum.html
10.http://www.ztv.ro/video/vezifilm/12316/social/scoala-gimnaziala-porolissum-zalau.html
11.https://ro-ro.facebook.com/Liceul.Tehnologic.Mihai.Viteazul.Zalau/
12.https://festivalul-stiintei.blogspot.com/
13.http://www.isjsalaj.ro/Premiile_Festivalul_Stiintei_Final_2017.pdf

14.https://www.trafficsnakegame.eu/romania/scoli/zalau-scoala-gimnaziala-porolissum/

15.https://salajeanul.ro/sarbatoarea-multumirii/

16.https://www.sportulsalajean.ro/articol-167046/cinste-olimpiada-judet/

17.https://www.graiulsalajului.ro/23-de-scoli-din-salaj-primesc-bani-pentru-reducerea-abandonului-scolar-a-152285

18.https://fb.watch/6aF3V8vadu/ Împreună formăm #afterschool

19.https://www.facebook.com/TenarisSilcotub/posts/5389274064428794

20.https://www.sportulsalajean.ro/articol-173835/foto-scoala-george-cosbuc-zalau-continua-sa-promoveze-valorile-olimpismului-prin-educatie-si-miscare/

21.https://www.sportulsalajean.ro/articol-176436/foto-zile-pline-de-activitati-la-scoala-gimnaziala-porolissum-din-zalau-in-cadrul-atelierelor-de-vara-stirile-din-salaj/

22.https://www.facebook.com/791607257886082/posts/pfbid0tMgZBTjJ58XTmsazCgRK8tRCMN9R7sRnERdu4u9HbNTtobVQri3J89wJUSBpbX6Hl/

23.https://www.facebook.com/100064641431911/posts/pfbid02jSnmTn2ippsJ95RHaZiQVvUB96qBPdsBRdatJDGfP1fux12z29cpV11srBf4AHZCl/

LINKURI 2022-2023

1.  https://www.ms.ro/2022/09/02/recomandari-privind-normele-de-igiena-individuala-si-colectiva-pentru-elevii-si-cadrele-didactice-din-unitatile-de-invatamant-in-contextul-pandemiei-cu-sars-cov-2-si-al-apropierii-sezonului-gripal

2. https://www.facebook.com/100005620320754/posts/pfbid02GgqaNLF7TGezkpXyutuiBu6ihnwMVcKW7XhZPawXHUX7z6RRLc68kEYXmc6SBCzDl/

3.https://www.graiulsalajului.ro/excursii-felicitari-si-masa-festiva-pentru-varstnicii-din-zalau-a-162249

4.https://www.graiulsalajului.ro/premii-si-mentiuni-pentru-matematicienii-salajeni-a-164123

 5.https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02yVuH6BFkQxfJa9A5NvzsLipAkh23caWZX2JNmhm4n6sVRRs3vP3gSgVeHaD3nvzAl&id=100067320547893

6.https://www.facebook.com/100064208521762/posts/pfbid0ckruYywYfnRXiXjkfjtmAHNAfXxX2j233papz1iKdJeEqmUFoEp6ihMNiYfbMqvhl/

7.https://www.sportulsalajean.ro/articol-176436/foto-zile-pline-de-activitati-la-scoala-gimnaziala-porolissum-din-zalau-in-cadrul-atelierelor-de-vara-stirile-din-salaj/

8.https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0DG8uVBaQqV521BFtDbQsHFsjmj9HKgDaucgDMwpVqKpgNiZBaqhq1ReTGznSHPq5l&id=100001946255518

  Mulţumim ASOCIAŢIEI ,,ATELIERE FĂRĂ FRONTIERE” ROMÂNIA, pentru donaţia celor 15 ,,calculatoare pentru educaţie Educlick”.

Şcoala Gimnazială ,George Coşbuc” Zalău este privilegiata căştigătoare a acestei donaţii, în cadrul programului ,,DĂM UN BYTE DE AJUTOR”.

Mulţumim d-nei Director, prof. PAVEL AURELIA, cea care a aplicat pentru acest proiect dovedind încă o dată implicare şi dăruire.

 

 

 

.